Kingspan beloond voor systeemdenken

Na het succesverhaal van Tesla over omdenken in productontwikkeling en een gepassioneerd collega van Prof. dr. Jan Jonker over de omvorming naar een circulaire economie, bepaalden de bezoekers van de Bouwkennis Jaarbijeenkomst 2017 wie de Marketingprijs in ontvangst mocht nemen.

Met Mosa Panels, een totaaloplossing voor renovaties door woningcoöperaties, begaf ZeeBoer zich ook een beetje bij de finalisten. De systeemconfigurator die ZeeBoer met Koninklijke Mosa maakte vormt complete maatwerkpanelen voorzien van Mosa tegels en Eurocol lijm.

De winnaar werd Kingspan Panelen. Net als bij Mosa een schoolvoorbeeld van systeemdenken. Een combinatie van asbestsanering, vervanging, installatie van zonnecollectoren vormen één systeem, waarmee staldaken vernieuwd kunnen worden. Door het totale project, inclusief financiering en verkoop van zonne-energie voor de agrariër te verzorgen, sloot de winnaar aan bij het pleidooi van professor Jonker. ZeeBoer feliciteert, als adviseur van zusterbedrijven Kingspan Unidek en Kingspan Insulation, de winnaar van harte!

Update KOMO-bestekservice

De KOMO-bestekservice heeft weer een update gehad. Stichting KOMO® is nog steeds van grote invloed op kwaliteitsborging. CPR heeft hieraan niet afgedaan. De KOMO-bestekservice biedt bestekschrijvers juiste specificaties van gecertificeerde producten. KOMO maakt hierbij gebruik van het neutrale Open Specificatie Formaat (OSF).

Stichting KOMO

Veel STABU bestekken worden geschreven in het programma Kubus Spexx . Gebruikers kunnen de KOMO-catalogus rechtstreeks in dat programma raadplegen.

Zie www.komo.nl/bestekservice

Wijzonol lanceert app

Koninklijke Van Wijhe Verf is al jaren een vaste klant van ZeeBoer. Onder de noemer H’appy Day trokken Wijzonol medewerkers dinsdag 12 september door Nederland om schilders in het zonnetje te zetten.

Van Wijhe heeft een app ontwikkeld waarin productgegevens worden aangeboden aan de verwerker. ZeeBoer ondersteunt Van Wijhe hierbij door toepassingsinformatie vanuit Utopis® Platform aan de app toe te voegen.

Zie ook http://happyday.wijzonol.nl

Kennissessie: “Uw assortiment en BIM”

Op vrijdag 10 november organiseert ZeeBoer de kennissessie over Uw assortiment en BIM. Veel fabrikanten zien BIM als een kans. Voor een goede koppeling van producten en oplossingen is een 3D model nodig. Hoewel? Is dat wel zo? Wij hopen de volgende vragen te beantwoorden tijdens de sessie.

  • Wat is de waarde van BIM voor de fabrikant?
  • Hoe ziet een BIM-model er uit?
  • Productgegevens in een BIM-element
  • Koppeling van bestaande informatie aan BIM

Doelgroep
Directie, verkoopleiders, technical marketingmanagement

Vrijdag 10 november 2017
– inloop vanaf 13.30 uur, start 14.00 uur
– einde ca. 16.30 uur

Plaats
Kantoor ZeeBoer, Schorsweg 6 te Vaassen

Inschrijven
Deelname is kosteloos voor wie klant is of klant wil worden van ZeeBoer.
Inschrijven kan via het online inschrijfformulier.

Installatie Relatiedagen

Klanten van ZeeBoer zijn deze week vertegenwoordigd op de Installatie Relatiedagen in Hardenberg.  De bouw en installatiesector hebben uiteraard een overlap. Denk aan afdichting, isolatie, afwatering etcetera.

De Installatie Relatiedagen zijn vandaag, morgen en overmorgen. De toegang tot de beurs, parkeren en catering zijn kosteloos. Meer informatie op de website.

ACO, afwatering, stand 239
DYKA, kunststof leidingsystemen, stand 237
Rockwool, isolatie, stand 159
Siemens, gebouwentechniek, stand 323
Tremco Illbruck, brandwerende afdichting, stand 435
Wavin, kunststof leidingsystemen, stand 447

Weten wat voorschrijvers willen

Waarom ZeeBoer uw adviseur is bij het acquisitieproces? Wij zijn op de hoogte en daarmee u ook. Afgelopen vrijdag bijvoorbeeld. Toen zat collega Antoon Siebert bij de bestekschrijvers van de BNB. Specialisten die dagelijks gebruik maken van diensten die wij voor onze klanten ontwikkelen.

Toevallig presenteerde TotaalDakConcept, een collegiale en prestatiegerichte samenwerking tussen verschillende leveranciers, haar nieuwe adviestool. ZeeBoer ondersteunt deze fabrikanten bij het uitwerken van hun mogelijkheden. 

Onderhoud tijdens de bouwvak

Tijdens de bouwvak voert ZeeBoer onderhoud uit aan haar servers. Meestal heeft u hiervan als gebruiker geen last. Ook de bezoekers van uw productinformatie, systeemconfigurator/bestekservice of adviestool ervaren nauwelijks problemen. Een uitzondering vormt het weekend van 5 en 6 augustus.

Gedurende het weekend van 5 en 6 augustus worden enkele diensten op onze server vernieuwd. Producten van ZeeBoer zijn dan niet bereikbaar. We voeren dit onderhoud bewust uit aan het begin van week 32, omdat dan heel Nederland land bouwvak heeft.

Wij starten met het groot onderhoud op zaterdagavond om ca. 19.00 uur. De servers liggen er dan tussen 21.00 uur en 12.00 uur de volgende dag uit. Hierna zijn alle diensten normaliter weer bereikbaar. Op maandagochtend 7 augustus gaan wij verder, maar zijn in principe alle diensten gewoon bereikbaar. Mocht er toch een probleem opduiken, dan kunnen we dit herstellen in de wetenschap dat week 32 de rustigste week is qua bezoekersaantallen.

Mocht u tegen problemen aanlopen, laat het ons even weten. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Systeemconfigurator voor Siemens

Siemens biedt opdrachtgevers en ontwerpers een systeemconfigurator voor haar oplossingen op gebied van brandveiligheid. ZeeBoer bouwde een adviestool waarbij via verschillende opties een compleet brandveiligheidsadvies gegeven wordt. De oplossingen van ZeeBoer zorgen niet alleen voor de verspreiding van productkennis richting de klanten van Siemens. Ook de interne gebruiker krijgt ondersteuning. Daarmee wordt het verkoopproces op structurele wijze ondersteund.

Kijkje nemen bij Siemens