Enquête adviesgenerator

ZeeBoer werkt verder aan “specification selling”. Ook nieuwe aanbestedingsvormen en BIM vragen immers om goede specificaties.

UP Adviesgenerator
We zijn druk bezig met de ontwikkeling van een adviestool. Kenmerk van deze tool is ondersteuning van adviseurs/acquisiteurs en verkoopapparaat. Door oplossingen, productinformatie, specificaties, referentieprojecten en vakkennis te combineren, ontstaan dan op een efficiënte wijze goede adviezen richting klanten.

Onderzoek
David Hulsman, student aan de Hogeschool Utrecht, doet momenteel onderzoek naar de wensen en eisen die de markt aan een adviesprogramma stelt. Belangrijk is ook de mening van systeem- en applicatiebeheerders. Doe dus mee aan deze enquête.

Deel uw mening over adviezen

Fietspadcoating van Griekspoor

De firma Griekspoor maakt al jaren gebruik van de diensten van ZeeBoer. Griekspoor verzorgd o.a. coatings voor fietspaden en fietssuggestiestroken. De eenvoudige bestekservice laat door middel van Utopis® Platform (UP) een actuele en correcte RAW-specificatie zien.

Ook uw oplossingen kunnen via UP beschikbaar gesteld worden aan de markt. Niet alleen een bestektekst, maar ook actuele productinformatie, DoP-verklaringen of uw complete website.

Een PIM nodig? Vakkennis komt van de fabrikant!

Meer en meer moeten we de conclusie trekken dat diepinhoudelijke kennis over bouwproducten en -oplossingen bij de fabrikant ligt. Architecten, bestekschrijvers, projectontwikkelaars en andere voorschrijvers in de bouw concentreren zich steeds meer op de hoofdlijnen van het bouwproces.

De fabrikant is ook kennisleverancier

Lever je als fabrikant dus een oplossing voor isolatie, dakbedekking, vervaardig je gevelstenen of produceer je producten voor de wegenbouw, dan ben je feitelijk ook de kennisleverancier van de bouw.

Het hebben van een Product Informatie Managementsysteem (PIM) is hierbij een must. Vaak hebben fabrikanten een intern gericht ERP-systeem. Een PIM is echter extern gericht. ZeeBoer heeft voor dit doel Utopis® Platform (UP) ontwikkeld. UP is bijzonder vanwege de mix van productdata en vak- en toepassingskennis.

Heeft u goede documentatie nodig uit een geautomatiseerd systeem? Of wilt u structuur in uw DoP’s, een koppeling met uw ERP, website, bouwspecifieke systeemconfigurator of adviestool? Dan biedt Utopis® Platform van ZeeBoer praktische en modulair inzetbare modules.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Infra Relatiedagen: de infra floreert

De bouw doet het aan alle kanten goed. Dat is de sfeer die volgens ZeeBoer aanwezig is tijdens de Infra Relatiedagen in Hardenberg. Waar sommige leveranciers nog een traditioneel product presenteren, juichen wij het toe, dat meer en meer fabrikanten denken in oplossingen of systemen. De infra floreert!

De opdrachtgever vraagt creativiteit. Hiervoor moet je als leverancier mee kunnen denken en ondersteuning bieden.

 

Klanten van ZeeBoer door de lens van fotograaf Hans Hebbink

Maarten Hopman en Peter Veldhuizen spraken gisteren namens ZeeBoer met klanten en fabrikanten die wellicht in de toekomst zaken met ons gaan doen. ZeeBoer ondersteunt fabrikanten in de bouw bij het verspreiden van hun boodschap.

Warmetruiendag

Als vaste adviseur van nagenoeg de complete isolatiesector, draagt ZeeBoer warmetruiendag een warm hart toe! Een beter milieu begint o.a. bij het toepassen van goede isolatiematerialen. Hoezo al deze leveranciers klant bij ZeeBoer zijn?

 • Wij maken een goede productkeuze eenvoudiger
 • Met onze tools behoudt u vakkennis in uw organisatie
 • Productinformatie wordt maximaal verspreid
 • Qua beheer zit u zelf aan de knoppen

Meer voordelen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

 

Koppel UP aan uw ERP

Utopis® Platform vormt voor veel toeleveranciers in de bouw de basis van hun productinformatie en systeemspecificaties. UP is immers de PIM voor de bouw. Het up-to-date houden van de informatie in UP is essentieel. Klanten en interne gebruikers hebben hier immers belang bij.

Actueel houden
Door Utopis® Platform via UP Databeheer steeds actueel te houden behoudt u de toegevoegde waarde die het systeem u biedt. ZeeBoer koppelt meer en meer ERP-systemen van fabrikanten aan Utopis® Platform. Een wijziging in de productinformatie werkt dan automatisch door in de systeemconfigurator, PDF-productbladen, adviestool, etc.

Neem contact met ons op als u uw ERP-systeem en UP met elkaar wilt verbinden.

Kennissessie: “Systeemdenken en BIM”

Binnenkort organiseert ZeeBoer nogmaals een kennissessie over Systeemdenken en BIM. Eerdere sessies waren steeds vol. Veel fabrikanten zien BIM namelijk als een kans. Voor een goede koppeling van producten en oplossingen is een 3D model nodig. Hoewel? Is dat wel zo? Wij hopen de volgende vragen te beantwoorden tijdens de sessie.

 • Wat is de waarde van BIM voor de fabrikant?
 • Hoe ziet een BIM-model er uit?
 • Specificeren en systeemdenken
 • Koppeling van bestaande productinformatie aan BIM

Doelgroep
Directie, verkoopleiders, technical marketingmanagement

Vrijdag … (datum volgt)
– inloop vanaf 13.30 uur, start 14.00 uur
– einde ca. 16.30 uur

Plaats
Kantoor ZeeBoer, Schorsweg 6 te Vaassen

Inschrijven
Geïnteresseerd? Schrijf u dan in via het online inschrijfformulier. Deelname is kosteloos voor wie klant is of wellicht klant wil worden van ZeeBoer.

Rc-calculator voor Knauf Insulation

Met de lancering van de nieuwe website voor Knauf Insulation in Nederland is er ook een nieuwe Rc calculator gekomen. Met deze ZeeBoer-tool bereken je eenvoudig met welk isolatiemateriaal je in een bepaalde constructie en toepassing de benodigde of vereiste Rc waarde behaalt. 

Doordat je eerst de juiste toepassing kiest, kom je automatisch in het juiste deel van de rekentool uit. Zo kun je al eenvoudig en snel de Rc waarde berekenen voor: 

 • Gevels
 • Daken
 • Kruipruimten

De komende tijd wordt de Rc calculator uitgebreid voor binnenafbouw en vloeren en de toepassing van houtwol. Elke berekening die je maakt kun je als pdf laten mailen. 

Wil je weten hoe het werkt? Probeer de Knauf Rc calculator