Ontbijtsessie over BIM op 10 april

De vereniging FBS, organiseert samen met Kabu, ZeeBoer en Bimforce voor fabrikanten een ontbijtsessie, waar de waarde van BIM voor de fabrikant wordt toegelicht.

Onderstaande vragen zullen worden behandeld en beantwoord:

  • Wat is de waarde van BIM voor de fabrikant?
  • Hoe ziet een BIM model er uit?
  • Specificeren en Systeemdenken
  • Koppeling van bestaande productinformatie aan BIM

Geïnteresseerd? U kunt zich hier kosteloos registreren.

Klantendag 19 maart

Dinsdag 19 maart is het Klantendag. We hebben geen idee wie dat bedacht heeft. Ook doet ZeeBoer niet mee aan alle speciale dagen. Toch vonden we het leuk wat aandacht te besteden aan onze vele trouwe opdrachtgevers. Als het goed is heeft iedereen een taartje gekregen voor bij de koffie. Wij zijn alvast begonnen!

Reageren? Of het taartje niet ontvangen? Laat een berichtje achter op LinkedIn of Facebook of neem contact met ons op.

Siemens Gebouwautomatisering lanceert een nieuwe bestekservice

Met de nieuwe STABU bestekservice van Siemens Gebouwautomatisering genereer je snel en eenvoudig complete bestekteksten voor gebouwautomatiseringssystemen. Ideaal voor bestekschrijvers, adviseurs en installateurs. ZeeBoer is trots dat zij na Siemens Fire Safety ook deze bestekservice heeft mogen maken!

Een systeemconfigurator of bestekservice is voor heel veel toeleveranciers in de bouw en installatie interessant. Zeker in combinatie met een toekomstige specificatie in het BIM-proces. Bent u ook benieuwd wat Utopis Platform voor u organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Bekijk de Siemens Bestekservice hier.

Bestekservices.nl wordt Bouwspex.nl

Bestekservices.nl is vernieuwd en heet vanaf nu Bouwspex.nl. Het online portal is al ruim tien jaar succesvol in de verspreiding van specificaties voor de bouw. In de afgelopen jaren zijn veel RAW- en STABU-bestekservices omgevormd tot allround specificatietools. Hierbij spelen BIM en keuzeondersteuning een belangrijke rol. Het platform blijft wellicht hierdoor onverminderd populair.

Bouwspex.nl bevat verwijzingen naar productspecificaties, systeemoplossingen, bestekteksten en certificaten van vrijwel alle toeleveranciers in de bouw. ZeeBoer, Stichting STABU en Stichting KOMO zorgen samen dat het portal actueel blijft. Ook andere bouwspecificaties kunnen in de toekomst toegevoegd worden. 

Bouwspex.nl is neutraal. Niet alleen adviestools van ZeeBoer en specificaties van STABU en CROW worden genoemd, maar ook bestekservices die andere partijen hebben gemaakt, proberen we up-to-date te vermelden.

Een basisvermelding blijft kosteloos. Uiteraard kunnen fabrikanten hun bedrijfsinformatie laten wijzigen of hun tools voor bestekschrijvers en BIM-modelleurs laten toevoegen. Mail hiervoor naar info@bouwspex.nl.

 

Wegenbouw Lansink update website

Wegenbouw Lansink, de Twentse wegenbouwer, heeft haar website een opfrisbeurt gegeven. De website was toe aan enkele grote WordPress updates. Van deze gelegenheid werd gebruik gemaakt om ook de layout iets aan te passen. Bezoek de website van Wegenbouw Lansink.

WordPress en Utopis® Platform

ZeeBoer ontwikkelt websites voor de bouw. WordPress wordt hierin meer en meer leidend. Sinds kort is er een Utopis® WP Plugin beschikbaar. Hiermee kan uw website aan Utopis Platform gekoppeld worden, het productinformatiemanagementsysteem (PIM) dat ZeeBoer voor de bouw ontwikkelde.

  • Centraal beheer van productinformatie
  • Eventuele koppeling tussen uw website en ERP
  • BIM en ETIM ready

Neemt u contact met ons op als u meer wilt weten over de koppeling van productgegevens aan uw website.

Wat betekent de Wet kwaliteitsborging voor mij?

Op 5 maart 2019 buigt de Eerste Kamer zich over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen voordat deze in stemming wordt gebracht. Op 21 februari 2017 werd de wet al aangenomen door de Tweede Kamer.

In de wet wordt de aannemer verantwoordelijk voor het eindresultaat dat hij oplevert. Leveranciers van bouwmaterialen zijn als belangrijke kennispartner van het bouwproces nauw betrokken bij een goede oplevering van een bouwproject.

Door uw oplossing, de benodigde materialen en de verwerking daarvan goed te documenteren en te verspreiden, speelt u in op de wet.

Meer weten? ZeeBoer help fabrikanten en bouwleveranciers bij het verspreiden en beheren van productinformatie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Wijzonol verftechnische advies app

Met de Wijzonol verftechnisch advies app kunt u als schilder in slechts een paar stappen voor iedere schilderklus een verftechnisch advies samenstellen. De app toont op basis van de beantwoorde vragen welke verfsystemen voor uw situatie het meest geschikt zijn.

Via Utopis® Platform zijn de beschikbare verfsystemen gekoppeld aan de Wijzonol verftechnisch advies app van Koninklijke Van Wijhe Verf. Hierdoor zijn de verfsystemen eenvoudig zelf te beheren en actueel te houden.

Wilt u zelf de Wijzonol verftechnisch advies app bekijken, ga dan naar https://vta.wijzonol.nl/inloggen.

Nieuwe editor voor WordPress websites

Klanten die een WordPress website hebben kunnen binnenkort kiezen voor een nieuwe editor.

De oude bekende editor van WordPress werd begin dit jaar vervangen door “Gutenberg”. Een nieuwe manier van posten. Echter, niet alle websitefuncties kunnen direct met Gutenberg aan de slag. Daarnaast moet iedereen wennen aan een nieuwe manier van werken. Gutenberg heeft al voor heel wat beroering gezorgd in de wereld.

De ZeeBoer oplossing

ZeeBoer gaat op alle websites updaten. Hierdoor blijft de functionaliteit van de oude editor beschikbaar. Daarmee kunnen gebruikers langzaam wennen en blijven alle functies van de site het doen. Vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Koppeling met Utopis® Platform

Heeft u ook een website in WordPress? Of overweegt u een nieuwe website? Met de Utopis® WP Plugin koppelt u uw website aan Utopis® Platform, met productinformatiemanagementsysteem (PIM) voor de bouw. Hiermee beheert u uw productinformatie nog meer vanuit één centrale bron of koppelt u uw website aan uw ERP systeem. Meer weten? Neem ook dan contact met ons op voor meer informatie.

Over WordPress

WordPress is het open source cms dat meer en meer ingang vindt in de wereld. Open source lijkt een modewoord te zijn: vrijheid blijheid. Aan open source kleven echter ook nadelen. Ze lift mee met ontwikkelingen die de “WordPress-gemeenschap” doet. Nog belangrijker: hackers hebben in het meestgebruikte cms een makkelijk doelwit. Zorg dus dat je website up-to-date is. Geen zorgen: ZeeBoer voert updates voor al haar klanten uit.

De Hoop beheert productinformatie uit één bron

Bleijko, Fassaert Beton en Haringman Betonwaren, allen onderdeel van De Hoop Terneuzen, beheren hun assortiment in Utopis® Platform. Productinformatie voor PDF en website en bestekteksten worden vanuit één centrale productdatabase aangestuurd. Ieder merk heeft hierbij zijn eigen huisstijl en assortiment. Daarnaast worden teksten aangepast op marktgebieden en vertalingen voor Nederland, Vlaanderen en Wallonië.

Utopis® Platform werd als productinformatiemanagementsysteem (PIM) speciaal voor de bouw ontwikkeld. Niet alleen alle losse artikelen, maar vooral de combinatie van producten zijn voor de bouw belangrijk.

Meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie.