Nieuwe bestekconfigurator voor Wavin

Wavin Nederland heeft zijn bestekservice aangepast en verbeterd.  Hiermee wordt het  nog makkelijker om bijvoorbeeld “recycore” voor te schrijven en het milieu te helpen met een PVC buis die minstens 40% hergebruikt materiaal in zich heeft! Daarmee worden CO2 doelstellingen gehaald met dezelfde buis, dezelfde kwaliteit en dezelfde prijs.

In Specification Sales trajecten zijn het de details die het verschil maken. Bij de ontwikkeling van de nieuwe Wavin tool hadden collega’s Antoon en Maarten de afgelopen periode een leuke en intensieve samenwerking met de E-business & Productmanagers van Wavin Nederland.

Bezoek de bestekservice van Wavin. Inclusief “bestekmandje” voor het samenstellen van een compleet projectbestek.

ZeeBoer nam de bestaande bestekservice op in Utopis® Platform, de cloudoplossing waarin product- en systeeminformatie door de fabrikant beheerd kan worden. Zo komen de afbeeldingen die gebruikt worden in de tool gewoon uit de centrale database van Wavin zelf. Wel zo handig.
Meer informatie over Utopis® Platform.

Kennissessie: “Acquisitie in de bouw”

Op donderdag 30 november organiseert ZeeBoer de kennissessie Kansen en bedreigingen bij acquisitie in de bouw. Tijdens de bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde. Uiteraard is er ruimte voor vragen, uw eigen inbreng en discussie.

 • Wie zijn de huidige beslissers in de bouwketen
 • Hun informatiebehoeften
 • Ontwikkelingen in de markt
 • Vakkennis benutten én behouden
 • Inbound marketing in de bouw

Doelgroep
Directie, verkoopleiders, technical marketingmanagement

Donderdag 30 november 2017
– inloop vanaf 13.30 uur, start 14.00 uur
– einde ca. 16.30 uur

Plaats
Kantoor ZeeBoer, Schorsweg 6 te Vaassen

Inschrijven
Deelname is kosteloos. Inschrijven kan via het online inschrijfformulier.

Kennissessie: “Systeemdenken en BIM”

De sessie van 10 november was een succes. Binnenkort organiseert ZeeBoer nogmaals een kennissessie over Systeemdenken en BIM. Veel fabrikanten zien BIM als een kans. Voor een goede koppeling van producten en oplossingen is een 3D model nodig. Hoewel? Is dat wel zo? Wij hopen de volgende vragen te beantwoorden tijdens de sessie.

 • Wat is de waarde van BIM voor de fabrikant?
 • Hoe ziet een BIM-model er uit?
 • Specificeren en systeemdenken
 • Koppeling van bestaande productinformatie aan BIM

Doelgroep
Directie, verkoopleiders, technical marketingmanagement

EXACTE DATUM VOLGT
– inloop vanaf 13.30 uur, start 14.00 uur
– einde ca. 16.30 uur

Plaats
Kantoor ZeeBoer, Schorsweg 6 te Vaassen

Inschrijven
Geïnteresseerd? Deel uw interesse alvast via het online inschrijfformulier. Deelname is kosteloos voor wie klant is of klant wil worden van ZeeBoer.

Ledenvergadering FBS in BIM-sferen

Collega Antoon Siebert woont vanochtend de algemene ledenvergadering van FBS bij. Thema is “BIM – de fabrikant aan zet”. Komende vrijdag houdt ook ZeeBoer een sessie over het laten aansluiten van uw oplossingen aan BIM. Mocht u interesse hebben; er is een plaats vrij gekomen door een afmelding.

Behoorlijk wat van “onze” fabrikanten zijn lid van FBS, de belangenclub voor leveranciers die hun oplossingen op een goede manier willen specificeren in een bestek, aan willen sluiten op BIM of hun interne organisatie willen laten “systeemdenken”.

Acquisitie in de bouw

Voor iedereen die in algemene zin meer wil weten over acquisitie in de bouw organiseert ZeeBoer op donderdag 30 november een kennissessie. Systeemdenken, BIM, inbound marketing in de bouw en advies richting voorschrijvers vormen tijdens deze sessie de rode draad.

Zie www.zeeboer.nl/kennissessies.

Advies of bestek in eigen subdomein

Het tonen van een bestekservice kan op verschillende manieren. Binnen uw eigen website als iframe of in een nieuw browser-tabblad. Dit laatste biedt de beste vindbaarheid.

Om te voorkomen dat uw bezoekers naar een ander domein gaan, denk aan www.utopis-platform.net, biedt ZeeBoer de mogelijkheid om uw kennistool te verspreiden in uw eigen subdomein, bijvoorbeeld https://advies.uwdomein.nl.

Een voorbeeld is Heras. Zie https://bestekservice.heras.nl.

“Advies of bestek in eigen subdomein” verder lezen

Structuur in beton met systemen van DG Rubber

Op gebied van loopvakstructuren levert de firma DG Rubber uit Nijkerk een bijdrage aan het bouwproces. Door de betonbekisting te voorzien van één van de vele motieven ontstaat niet alleen een esthetisch mooi eindresultaat, maar wordt daarnaast een antislip verkregen.

De nieuwe bestekservice van DG Rubber zit in Utopis® Platform, het productinformatiesysteem voor de bouw. De fabrikant kan zelf zijn data aanpassen. Bestekteksten, PDF-bladen of andere data is daarmee altijd beschikbaar en actueel.

Naar de systeemconfigurator van DG Rubber.

Veilige verspreiding van informatie met SSL

Sinds vorige week biedt Forbo Eurocol haar webdiensten aan met een SSL-certificaat. Een SSL-verbinding, bekend van het slotje dat in de adresbalk staat, zorgt voor een soort privéverbinding tussen gebruiker en webadres. Google stimuleert beveiligde website met een hogere ranking.

Naar de website van Forbo Eurocol.

Ook de diensten van ZeeBoer zijn voorzien van een SSL-certificaat. Op deze manier komen tools als een systeemconfigurator, bestekservice, productselector en DoP-generator altijd goed in beeld.

Als aanvulling hierop is het mogelijk om genoemde tools via een subdomein aan te bieden. Voordeel? Een bestekservice wordt dan via bijvoorbeeld https://bestek.uwdomeinnaam.nl aangeboden.

Geïnteresseerd in een subdomein? Neem contact met ons op.

Bestekteksten voor Prolock

Hoe breng je een oplossing aan de man als je bij aanschaf duurder lijkt dan de concurrent? Profextru produceert gerecycleerde beschoeiing die qua levensduur en milieu-eigenschappen een betere prijs-kwaliteitverhouding heeft dan conventionele oplossingen.

ZeeBoer mocht Profextru helpen bij het ontwikkelen van een totaal systeembestek. Uiteraard werden de benodigde hulpstukken opgenomen en werd het bestek geschikt gemaakt voor toekomstige assortimentsuitbreidingen.

Productspecialist Gert Hoekman van Profextru (rechts) en Peter Veldhuizen

Meer over Prolock

Utopis® als DoP-generator

Voor het automatisch genereren van een DoP of CE-verklaring is Utopis® Platform uitermate geschikt.

 • De product- en artikelgegevens die nodig zijn voor een DoP kunnen online beheerd worden. Daarmee houdt u als fabrikant altijd een vinger in de pap en blijven de gegevens actueel.
 • Wanneer een eindgebruiker een verklaring wil downloaden, genereert Utopis® een “PDF on the fly” met de op dat moment geldende data.

Interesse? Neem contact met ons op voor informatie. Wanneer u al een systeemconfigurator of bestekservice heeft bij ZeeBoer, dan is het genereren van een DoP vanuit UP overigens helemaal interessant!