Stichting Ketenstandaard

ZeeBoer werkt samen met Stichting Ketenstandaard aan goede digitale uitwisseling van productinformatie en vakkennis tussen bouwpartners.

Stichting Ketenstandaard beheert DICO, de standaard ten behoeve van transactiedata, de ETIM classificatie voor een generieke productkeuze en de STABU besteksystematiek. Fabrikanten die willen aansluiten op één van deze standaarden vinden in ZeeBoer de juiste partner.

Digitaal gebouwdossier

Gedurende de ontwikkeling, bouw, onderhoud en verbouw van een gebouw wordt heel veel informatie uitgewisseld tussen de verschillende bouwpartners. Ketenstandaard en ZeeBoer zijn van mening dat deze uitwisseling digitaal moet plaatsvinden. Alleen dan wordt kennis optimaal benut. Utopis® Platform, het productinformatiesysteem dat ZeeBoer voor de bouw ontwikkelde, sluit dan ook naadloos aan bij het digitale gebouwdossier.

Fabrikantenproductspecificaties

De roots van ZeeBoer liggen bij STABU. Onze oprichters Reindert de Boer en Ok van Megchelen bedacht in begin jaren ’80 de fabrikantenproductspecificatie (FPS). Nog steeds hebben we veel contact met Ketenstandaard. Bijvoorbeeld om de besteksystematiek nog beter in het BIM-model op te nemen. Overigens zijn we stiekem ook een beetje concurrenten, omdat Ketenstandaard niet alleen standaarden bewaakt, maar ook commercieel exploiteert.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ZeeBoer op of bezoek de website van Ketenstandaard.

Team ZeeBoer

Ons team bestaat uit enthousiaste specialisten. De combinatie van bouwkennis, betrokkenheid, marketing en ICT maakt ons doelgericht, flexibel en slagvaardig.

Onze opdrachtgevers