Oxfam Novib

Via het netwerk Ondernemers voor Ondernemers van Oxfam Novib is ZeeBoer betrokken bij microfinanciering van startende ondernemers.

ZeeBoer steunt samen met Oxfam Novib ondernemers in Afrika en Azië bij het opstarten van hun bedrijf. Toen wij ZeeBoer in 2017 een nieuwe toekomst gaven, bood de lokale bank de juiste financiering. Lokale financiering is een belangrijke sleutel in het succes van Oxfam Novib. Ondernemers kunnen met hun eerste krediet een naaimachine, koe of zaaigoed aanschaffen. De resultaten blijken verbluffend: 97% van de eerstejaarsleningen wordt ook daadwerkelijk binnen een jaar terugbetaald.

 

 

Na het eerste jaar blijft Oxfam betrokken met advies en vervolgsteun. Ook de ondernemer zelf speelt een rol in de begeleiding van anderen. Het werk van het Ondernemers voor Ondernemers Netwerk verspreidt zich vervolgens als een lopend vuurtje.

ZeeBoer ondersteunt ondernemers in Afrika en Azië vanuit een vaste overtuiging. Alles om de Global Goals van de Verenigde Naties te realiseren. Meer weten over onze steun? Bezoek de website of neem contact met ons op. We leggen het graag uit.

Ook een bijdrage leveren?

Bezoek de Oxfam Novib shop en geef bijvoorbeeld eens een paar kippen cadeau.

Onze opdrachtgevers