Nieuwe bestekconfigurator voor Wavin

Wavin Nederland heeft zijn bestekservice aangepast en verbeterd.  Hiermee wordt het  nog makkelijker om bijvoorbeeld “recycore” voor te schrijven en het milieu te helpen met een PVC buis die minstens 40% hergebruikt materiaal in zich heeft! Daarmee worden CO2 doelstellingen gehaald met dezelfde buis, dezelfde kwaliteit en dezelfde prijs.

In Specification Sales trajecten zijn het de details die het verschil maken. Bij de ontwikkeling van de nieuwe Wavin tool hadden collega’s Antoon en Maarten de afgelopen periode een leuke en intensieve samenwerking met de E-business & Productmanagers van Wavin Nederland.

Bezoek de bestekservice van Wavin. Inclusief “bestekmandje” voor het samenstellen van een compleet projectbestek.

ZeeBoer nam de bestaande bestekservice op in Utopis® Platform, de cloudoplossing waarin product- en systeeminformatie door de fabrikant beheerd kan worden. Zo komen de afbeeldingen die gebruikt worden in de tool gewoon uit de centrale database van Wavin zelf. Wel zo handig.
Meer informatie over Utopis® Platform.

Advies of bestek in eigen subdomein

Het tonen van een bestekservice kan op verschillende manieren. Binnen uw eigen website als iframe of in een nieuw browser-tabblad. Dit laatste biedt de beste vindbaarheid.

Om te voorkomen dat uw bezoekers naar een ander domein gaan, denk aan www.utopis-platform.net, biedt ZeeBoer de mogelijkheid om uw kennistool te verspreiden in uw eigen subdomein, bijvoorbeeld https://advies.uwdomein.nl.

Een voorbeeld is Heras. Zie https://bestekservice.heras.nl.

“Advies of bestek in eigen subdomein” verder lezen

Structuur in beton met systemen van DG Rubber

Op gebied van loopvakstructuren levert de firma DG Rubber uit Nijkerk een bijdrage aan het bouwproces. Door de betonbekisting te voorzien van één van de vele motieven ontstaat niet alleen een esthetisch mooi eindresultaat, maar wordt daarnaast een antislip verkregen.

De nieuwe bestekservice van DG Rubber zit in Utopis® Platform, het productinformatiesysteem voor de bouw. De fabrikant kan zelf zijn data aanpassen. Bestekteksten, PDF-bladen of andere data is daarmee altijd beschikbaar en actueel.

Naar de systeemconfigurator van DG Rubber.

Bestekteksten voor Prolock

Hoe breng je een oplossing aan de man als je bij aanschaf duurder lijkt dan de concurrent? Profextru produceert gerecycleerde beschoeiing die qua levensduur en milieu-eigenschappen een betere prijs-kwaliteitverhouding heeft dan conventionele oplossingen.

ZeeBoer mocht Profextru helpen bij het ontwikkelen van een totaal systeembestek. Uiteraard werden de benodigde hulpstukken opgenomen en werd het bestek geschikt gemaakt voor toekomstige assortimentsuitbreidingen.

Productspecialist Gert Hoekman van Profextru (rechts) en Peter Veldhuizen

Meer over Prolock

Productinformatie Securiton veiligheidstegels

De productinformatie van Securiton veiligheidstegels is ondergebracht in Utopis® Platform. Door de productinformatie vanuit een centraal portal te ontsluiten zijn technische gegevens eenvoudig te beheren.

  • Securiton levert een PDF-productblad aan, dat gegenereerd wordt aan de hand van de actuele technische kenmerken.
  • Per product zijn technische specificaties in RAW, STABU2, C3A en als neutrale omschrijving beschikbaar.

Securiton levert hoogwaardige rubberen (noppen) tegels die dienen als waarschuwingsmarkering of informatiemarkeringen voor blinden en slechtzienden. Daarnaast levert Securiton ook rubberen veiligheidstegels die dienen als valdempende ondergrond.

Naar de systeemconfigurator van Securiton

Systeemconfigurator voor S&P

S&P is één van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van materialen voor de versterking en herstel van beton- en asfalt constructies. 

De systeemconfigurator van S&P Clever Reinforcement draait al een tijdje. Het bedrijf levert asfalt en lijmwapening in verschillende soorten. Uiteraard is het maken van een productkeuze geheel afhankelijk van de omstandigheden. De systeemconfigurator van S&P biedt hierbij keuzehulp.

S&P bedient niet alleen de GWW sector met een RAW-bestek, maar ook de B&U waar met STABU2 gewerkt wordt. Uiteraard kunnen ook verwerkingsadviezen, garantiecertificaten etc. worden toegevoegd aan de configurator.

Utopis® Platform is de drijvende kracht achter de adviestool. Meer informatie over de oplossingen die ZeeBoer uw organisatie kan bieden? Wij hebben goede koffie.

Systeemconfigurator van S&P

Bestekservice Monier vernieuwd

In opdracht van Monier werd door ZeeBoer de bestekservice vernieuwd. Via enkele vragen komt de voorschrijver, bestekschrijver of ontwerper bij een correcte en actuele STABU-bestektekst. Actueel omdat Monier wijzigingen online kan bijwerken in Utopis® Platform.

Wanneer in de nabije toekomst STABU Bouwbreed (BWBRD) een vlucht neemt, of BIM-specificaties toegevoegd moeten worden, dan kan Monier deze vrij snel door ZeeBoer laten integreren.

Een kijkje nemen bij Monier

Stelcon integreert bestek in website

De Meteoor, producent van Stelcon verhardingen, heeft haar bestekteksten in de nieuwe website opgenomen.

Waar productinformatie voorziet in algemene technische kenmerken, richt een systeemconfigurator zich meer op de toepassing van een product in een bepaalde omstandigheid. Het resultaat is een bestektekst waarin de fabrikant zijn visie geeft op product, omgeving en verwerking van het systeem.

Bekijk hier een voorbeeld vanuit een productpagina op de website van Meteoor of ga naar het hoofdscherm van de systeemconfigurator.

Wijzonol lanceert app

Koninklijke Van Wijhe Verf is al jaren een vaste klant van ZeeBoer. Onder de noemer H’appy Day trokken Wijzonol medewerkers dinsdag 12 september door Nederland om schilders in het zonnetje te zetten.

Van Wijhe heeft een app ontwikkeld waarin productgegevens worden aangeboden aan de verwerker. ZeeBoer ondersteunt Van Wijhe hierbij door toepassingsinformatie vanuit Utopis® Platform aan de app toe te voegen.

Zie ook http://happyday.wijzonol.nl