STABU en Ketenstandaard fuseren
24
sep
2019
STABU en Ketenstandaard fuseren

STABU en Ketenstandaard fuseren

Stichting STABU gaat op in Stichting Ketenstandaard Bouw en Installatie. Ketenstandaard bewaakt de internationale ETIM artikelclassificatie in Nederland en de Sales standaard voor transactiedata. Een fusie met STABU lijkt voor een buitenstaander wellicht bijzonder. Immers, STABU richt zich op het voorschrijvende proces, terwijl Ketenstandaard vanuit de transactie is ontstaan. Echter, de ontwikkelingen richting BIM nuanceren dit beeld.

Hernieuwde samenwerking

STABU introduceerde enkele jaren geleden Bouwbreed als beoogd opvolger van de vertrouwde STABU2-systematiek. Dit project mislukte, STABU kwam er ternauwernood bovenop; gelukkig. De gedachten achter Bouwbreed sloten namelijk goed aan bij het digitale bouwwerk in BIM. Na een periode van bezinning wordt nu, samen met systeemhuizen zoals Kubus, Systhema, De Twee Snoeken, Cadac en ZeeBoer, gewerkt aan een goede aansluiting van STABU2 op BIM.

Overgang naar NL/SfB

Het bestek is als contractdocument ook in een BIM-traject gewenst. Hier speelt STABU2 dus een grote rol. Door aansluiting te zoeken richting Nl/SfB, een beproefde methode om te specificeren in BIM, blijft het contractdocument ook in het digitale model behouden. Ook ETIM is hierin, als internationale artikelclassificatie, belangrijk. ZeeBoer ondersteunt NL/SfB al geruime tijd in haar bestekservices en volgt deze ontwikkelingen dus op de voet. Ook aansluiten op Nl/SfB of ETIM? Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

ZeeBoer wenst Stichting Ketenstandaard veel succes in de toekomst en kijkt uit naar de voortzetting van onze samenwerking!

Onze opdrachtgevers