Introductie UOB zorgt voor betere BIM-koppeling
19
jun
2020
Introductie UOB zorgt voor betere BIM-koppeling

Introductie UOB zorgt voor betere BIM-koppeling

Met de introductie van de Uniforme Objecten Bibliotheek lijkt een sprong voorwaarts gemaakt te zijn in de koppeling tussen fabrikantdata en het BIM-proces.

De UOB definieert neutrale systeemoplossingen waarop fabrikanten hun eigen data kunnen loslaten. Op dit moment neemt de installatiesector een voortrekkersrol, maar de verwachting van ZeeBoer is, dat ook de B&U en GWW hierbij aan zullen sluiten.

Een koppeling tussen bestek en UOB is erg interessant. Het investeren in grote BIM-bibliotheken is namelijk kostbaar, tijdrovend en wellicht niet eens nodig. Hieraan gekoppelde nadelen zoals actualiteit (hoe onderhoud je de data) en compatibiliteit (wordt zo’n bibliotheek eigenlijk wel gebruikt) spelen namelijk een grote rol voor de fabrikant.

Meer weten?

Het combineren van een bestekservice en UOB behoort ook tot uw mogelijkheden. Zo verspreid je geen losse BIM objectjes meer, maar een compleet systeem, inclusief keuzehulp voor de gebruiker. Meer weten? Neem contact met ons op voor aanvullende informatie en kijk in de tussentijd op www.openuob.nl/over-de-uob.

Onze opdrachtgevers