ZeeBoer aanwezig bij Ketenstandaard

Afgelopen donderdag 7 juni vond het Congres Ketenstandaard plaats met als thema de roadmap voor digitalisering van de bouw.

ZeeBoer was als leveranciers van Utopis® Platform één van de participanten. Ons thema was, aansluitend op het systeemdenken van ons PIM, dat fabrikanten oplossingen zouden moeten verkopen in plaats van producten.

Breakout sessie

’s Middags mocht Peter Veldhuizen namens ZeeBoer een breakout sessie verzorgen. Hierin presenteerden we praktijkvoorbeelden die aansluiten bij ons dagthema: systeemdenken met een PIM voor de bouw.

Download hier de presentatie

Zaken die ons opvielen

 • Installatieleveranciers sluiten beter aan op ETIM dan bouwfabrikanten. Wellicht komt dit omdat ze producten verkopen in plaats van oplossingen.
 • Een productinformatiesysteem bevat vaak geen oplossingen of systemen. Utopis® Platform van ZeeBoer doet dit wel en is dus aan aanvulling op andere oplossingen die voor handen zijn.
 • Aansluiten op BIM blijft een tover- of modewoord. Ook hier wordt nog in producten gedacht. Jammer, want een echte aansluiting op BIM kan met UP en Vertex gerealiseerd worden.

Bezoek ZeeBoer op Congres Ketenstandaard

Op donderdag 7 juni neemt ZeeBoer deel aan het Congres Ketenstandaard.

Tijdens dit congres met de titel De roadmap voor digitalisering krijgen bezoekers door middel van talkshows onder leiding van Roelof Hemmen en interessante breakout- en kennissessies een compleet overzicht van de actuele digitale ontwikkelingen, mogelijkheden en projecten die leiden tot een sterkere bouw- en installatiesector.

Een congres dat zeker niet mag missen in uw agenda! Deelname is gratis, en als u wilt kunt u kosteloos gebruik maken van de lunch.

“Bezoek ZeeBoer op Congres Ketenstandaard” verder lezen

Marketingtool voor TenCate Geosynthetics

De bestekservice of systeemconfigurator van TenCate Geosynthetics is verbeterd. Door gebruik te maken van een subdomein, kunnen klanten en eigen medewerkers eenvoudig naar de tool.

Zie https://bestek.tencategeo.eu

 • Gebruik uw eigen domein
 • Herkenbaar voor klanten, eigen mensen en Google
 • Maakt van uw systeemconfigurator een marketingtool

Building Holland

Van 17 t/m 19 april staan verschillende klanten van ZeeBoer in de Amsterdamse RAI op de beurs Building Holland.

Building Holland is een driedaagse beurs voor de bouw- en vastgoed sector. Dit jaarlijks terugkerende event vindt plaats in de RAI Amsterdam. 15.000 bezoekers en 230 standhouders komen van 17 t/m 19 april 2018 samen om kennis te delen, te netwerken, zaken te doen en het zien & beleven van innovatieve producten en concepten.

Registreer en bezoek de beurs gratis.

Marktinformatie uit één centrale bron

De bouw beweegt meer en meer richting het delen van elkaars informatie. Om alle partners in de markt goed te kunnen voorzien in hun informatiebehoefte wilt u als leverancier maximale verspreiding met efficiënt beheer.

 • Beheer productinformatie vanuit één database
 • Koppel met andere systemen (ERP bijvoorbeeld)
 • Genereer productinformatie “on the fly”
 • Voed uw website vanuit dezelfde bron
 • Verrijk uw verkoopproces en medewerkers

Utopis® Platform van ZeeBoer is een managementsysteem voor productinformatie (PIM) speciaal voor toeleveranciers in de bouw. Kenmerkend is het systeemdenken van Utopis®. De meeste leveranciers verkopen geen losse producten, maar een oplossing of systeem.

Ook toe aan verbeterd gebruik van uw informatie? Laat u in een uur bijpraten over de trends in de bouw en mogelijkheden die ZeeBoer hierbij biedt. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Koppel uw artikelgegevens aan BIM

Iedereen wil iets doen met BIM. Wat ZeeBoer betreft is de fabrikant aan zet bij het digitaliseren van de bouw.

Bent u van plan “iets” met BIM te doen?

ZeeBoer koppelt op een slimme manier product- en systeemspecificaties aan de software waarin een BIM-model wordt gemaakt. Voor u als fabrikant betekent dit:

 • Actuele data die makkelijk te beheren is.
 • Niet zelf hoeven te (laten) modelleren, dus minder investeren.
 • Koppeling met uw eigen systeem of uw andere tools.

Meer weten? Neem contact met ZeeBoer op voor meer informatie.

Enquête adviesgenerator

ZeeBoer werkt verder aan “specification selling”. Ook nieuwe aanbestedingsvormen en BIM vragen immers om goede specificaties.

UP Adviesgenerator
We zijn druk bezig met de ontwikkeling van een adviestool. Kenmerk van deze tool is ondersteuning van adviseurs/acquisiteurs en verkoopapparaat. Door oplossingen, productinformatie, specificaties, referentieprojecten en vakkennis te combineren, ontstaan dan op een efficiënte wijze goede adviezen richting klanten.

Onderzoek
David Hulsman, student aan de Hogeschool Utrecht, doet momenteel onderzoek naar de wensen en eisen die de markt aan een adviesprogramma stelt. Belangrijk is ook de mening van systeem- en applicatiebeheerders. Doe dus mee aan deze enquête.

Deel uw mening over adviezen

Een PIM nodig? Vakkennis komt van de fabrikant!

Meer en meer moeten we de conclusie trekken dat diepinhoudelijke kennis over bouwproducten en -oplossingen bij de fabrikant ligt. Architecten, bestekschrijvers, projectontwikkelaars en andere voorschrijvers in de bouw concentreren zich steeds meer op de hoofdlijnen van het bouwproces.

De fabrikant is ook kennisleverancier

Lever je als fabrikant dus een oplossing voor isolatie, dakbedekking, vervaardig je gevelstenen of produceer je producten voor de wegenbouw, dan ben je feitelijk ook de kennisleverancier van de bouw.

Het hebben van een Product Informatie Managementsysteem (PIM) is hierbij een must. Vaak hebben fabrikanten een intern gericht ERP-systeem. Een PIM is echter extern gericht. ZeeBoer heeft voor dit doel Utopis® Platform (UP) ontwikkeld. UP is bijzonder vanwege de mix van productdata en vak- en toepassingskennis.

Heeft u goede documentatie nodig uit een geautomatiseerd systeem? Of wilt u structuur in uw DoP’s, een koppeling met uw ERP, website, bouwspecifieke systeemconfigurator of adviestool? Dan biedt Utopis® Platform van ZeeBoer praktische en modulair inzetbare modules.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Infra Relatiedagen: de infra floreert

De bouw doet het aan alle kanten goed. Dat is de sfeer die volgens ZeeBoer aanwezig is tijdens de Infra Relatiedagen in Hardenberg. Waar sommige leveranciers nog een traditioneel product presenteren, juichen wij het toe, dat meer en meer fabrikanten denken in oplossingen of systemen. De infra floreert!

De opdrachtgever vraagt creativiteit. Hiervoor moet je als leverancier mee kunnen denken en ondersteuning bieden.

 

Klanten van ZeeBoer door de lens van fotograaf Hans Hebbink

Maarten Hopman en Peter Veldhuizen spraken gisteren namens ZeeBoer met klanten en fabrikanten die wellicht in de toekomst zaken met ons gaan doen. ZeeBoer ondersteunt fabrikanten in de bouw bij het verspreiden van hun boodschap.