Met een IFC-bestand kan data worden verzonden in een neutrale opmaak. Zo kan een model van bijvoorbeeld Revit omgezet worden in Archicad of Tekla. Een IFC is dus software-onafhankelijk. Veel fabrikanten gebruiken IFC voor het aanbieden van 3D-modellen van hun assortiment. Of dit verstandig is, laten we hier even buiten beschouwing. Een IFC is namelijk een statisch bestand en dus een momentopname

Hoewel BIM communiceert via software die modelleert, wil dat nog niet zeggen dat je als fabrikant ook 3D moet aanbieden.

  • Revit, Civil 3D, Tekla en Archicad hebben namelijk ieder hun eigen werkwijze.
  • De modulleur werkt niet voor niets in "zijn eigen" software. Zit hij wel op uw 3D-bestanden te wachten?
  • Als je productdata opslaat in een 3D-model wordt het statische data. Hoe beheer je assortimentswijzigingen dan?

Door te koppelen aan BIM-data, blijf je baas in eigen huis. De sleutel ligt in IFC, ETIM en Nl/SfB. Hoe? Neem contact met ZeeBoer op voor meer informatie.

Ziet u door de vele afkortingen en standaarden in het bouwlandschap ook door de bomen het bos niet meer? U bent echt niet de enige leverancier in de bouw. In deze kennisbank informeren wij u over verschillende van deze begrippen. Uiteraard bent u daarnaast van harte welkom voor aanvullende informatie, desgewenst toegespitst op uw eigen organisatie. Neem gerust contact met ons op.

Team ZeeBoer

Ons team bestaat uit enthousiaste specialisten. De combinatie van bouwkennis, betrokkenheid, marketing en ICT maakt ons doelgericht, flexibel en slagvaardig.

Onze opdrachtgevers